Knedlíčky z filé
75 min.
Ingredience
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,25litrVíno bílé
- 2lžíceŘeřicha
- 4kusyRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
338 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filé z tresky nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozsekáme je s polovinou smetany a žloutky na kaši. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a vmícháme do kaše. Osolíme, opepříme a necháme odležet v lednici 30 minut.
- 2Bílé víno a 0,25 l vody ohřejeme v hrnci.
- 3Z rybí hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě 8 minut. Hotové vyndáme a udržujeme teplé.
- 4Na polovinu necháme vyvařit vývar v hrnci, přimícháme zbylou smetanu a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou citronovou šťávu a rybí knedlíčky ohříváme 3 minuty.
- 5Knedlíčky vyndáme z omáčky. Řeřichu omyjeme a natrháme a vmícháme do omáčky.
- 6Rozčtvrtíme rajčátka a podáváme s knedlíčky a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.