Knedlíčky z filé

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
338 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z tresky nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozsekáme je s polovinou smetany a žloutky na kaši. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a vmícháme do kaše. Osolíme, opepříme a necháme odležet v lednici 30 minut.
  • 2
    Bílé víno a 0,25 l vody ohřejeme v hrnci.
  • 3
    Z rybí hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě 8 minut. Hotové vyndáme a udržujeme teplé.
  • 4
    Na polovinu necháme vyvařit vývar v hrnci, přimícháme zbylou smetanu a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou citronovou šťávu a rybí knedlíčky ohříváme 3 minuty.
  • 5
    Knedlíčky vyndáme z omáčky. Řeřichu omyjeme a natrháme a vmícháme do omáčky.
  • 6
    Rozčtvrtíme rajčátka a podáváme s knedlíčky a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.