Knedlík ubrouskový
80 min.
Ingredience
- Knedlík
- 1gramMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 482mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1špetkaSůl
- 560gramůMouka pšeničná hrubá
- Na vaření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
3 g
Cukr
694 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme ze žloutky. Přilijeme smetanu, přisypeme hrubou mouku, sůl a na kostičky nakrájené housky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Vytvarujeme knedlík, který lehce zabalíme do máslem vymazaného alobalu.
- 3Vaříme zvolna asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.