Knedlík v ubrousku kypřený sněhem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
3 g
Cukr
452 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.
  • 4
    Podáváme k jemným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.