Knedlík v ubrousku kypřený sněhem
40 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 160gramůŽemle tuková
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
3 g
Cukr
452 mg
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.
- 2Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.
- 3Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.
- 4Podáváme k jemným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.