Knedlík žemlový bez mouky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Cukr
223 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.
  • 3
    Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.
  • 4
    V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.
  • 5
    Hotový knedlík krájíme nití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.