Knedlík žemlový bez mouky
75 min.

Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 0,75šálekMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Cukr
223 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.
- 2Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.
- 3Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.
- 4V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.
- 5Hotový knedlík krájíme nití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.