Knedlíky jablkové

42 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.
  • 3
    Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.