Knedlíky kynuté houskové
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 3lžičkySůl
- 22gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyRohlíky bílé
- 4,25litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli, do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí s 1 lžičkou cukru a zalijeme až 1,5 dl vlažné vody. Když vzejde kvásek, přidáme vejce, další 1 dl vody a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé.
- 2Rohlíky (nebo housky) nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 45-60 minut kynout.
- 3Ve větším hrnci přivedeme do varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, následně je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Potom je nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.