Knedlíky kynuté houskové

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli, do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí s 1 lžičkou cukru a zalijeme až 1,5 dl vlažné vody. Když vzejde kvásek, přidáme vejce, další 1 dl vody a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé.
  • 2
    Rohlíky (nebo housky) nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 45-60 minut kynout.
  • 3
    Ve větším hrnci přivedeme do varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, následně je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Potom je nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.