Knedlíky vařené v hrnečku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
312 mg
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.
  • 2
    Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.
  • 3
    Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.