Knedlíky vařené v hrnečku
40 min.
Ingredience
- 1hrnekMléko polotučné
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
312 mg
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.
- 2Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.
- 3Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.