Knedlíky vařené v hrníčku

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozmícháme žloutky, přidáme osolenou mouku, pevný sníh ušlehaný z bílků a žemle nakrájené na kostičky.
  • 2
    Hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala do poloviny hrnků. Vaříme pod pokličkou 35-45 minut, dokud těsto nenabude.
  • 3
    Hrnky vyjmeme, knedlíky uvolníme od krajů pomocí nože, vyklopíme je a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.