Knedlíky vařené v hrníčku
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŽemle tuková
- 1hrnekMléko polotučné
- 2hrnkyMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme žloutky, přidáme osolenou mouku, pevný sníh ušlehaný z bílků a žemle nakrájené na kostičky.
- 2Hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala do poloviny hrnků. Vaříme pod pokličkou 35-45 minut, dokud těsto nenabude.
- 3Hrnky vyjmeme, knedlíky uvolníme od krajů pomocí nože, vyklopíme je a nití nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.