Knedlíky z bezlepkové mouky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125mililitrůVoda pitná
    • 1,5lžičkyCukr krystal
    • 20gramůDroždí sušené
    • 1kusVejce slepičí
    • 200gramůMouka bezlepková Mantler
    • 2gramySůl
    • 200gramůMouka bezlepková Jizerka
    • 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme celé vejce, špetku soli a postupně přidáváme za průběžného hnětení obě mouky.
  • 2
    Výsledné těsto by mělo být spíše tužší, aby bylo možné vytvarovat z něj 2 větší šišky. Knedlíkové šišky poté uložíme na pařák s rozprostřenou utěrkou, přikryjeme pokličkou a necháme je ještě před vařením kynout na velice mírném plameni asi 20 minut. Po této době intenzitu plamene zvýšíme a knedlíky vaříme asi 17 minut. Knedlíky podáváme horké k různým druhům mas.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.