Knedlíky z bezlepkové mouky
60 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 1,5lžičkyCukr krystal
- 20gramůDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka bezlepková Mantler
- 2gramySůl
- 200gramůMouka bezlepková Jizerka
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme celé vejce, špetku soli a postupně přidáváme za průběžného hnětení obě mouky.
- 2Výsledné těsto by mělo být spíše tužší, aby bylo možné vytvarovat z něj 2 větší šišky. Knedlíkové šišky poté uložíme na pařák s rozprostřenou utěrkou, přikryjeme pokličkou a necháme je ještě před vařením kynout na velice mírném plameni asi 20 minut. Po této době intenzitu plamene zvýšíme a knedlíky vaříme asi 17 minut. Knedlíky podáváme horké k různým druhům mas.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.