Knedlíky z hrnečku
35 min.
Ingredience
- 2kusyRohlíky bílé
- 170gramůMouka pšeničná hrubá
- 3špetkySůl
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme 170 g hrubé mouky, 2.5 dl mléka, 3 špetky soli, 3 žloutky a 1 lžíci změklého másla. Směs důkladně promícháme. Tři bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme do těsta. Čtyři hrnečky (po 2.5 dl) vytřeme olejem, knedlíkovou směs rozdělíme na 4 díly a každý hrnek naplníme těstem. Do většího hrnce se síťkou postavíme hrnky s těstem. Opatrně k nim nalijeme horkou vodu tak, že hrnky budou ponořené do 2/3. Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíky vaříme 20 minut. Poté hrnky s knedlíky vyjmeme z vody, opatrně kolem obvodu hrnků projedeme nožem, knedlíky vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.