Knedlíky z hrnečku

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme 170 g hrubé mouky, 2.5 dl mléka, 3 špetky soli, 3 žloutky a 1 lžíci změklého másla. Směs důkladně promícháme. Tři bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme do těsta. Čtyři hrnečky (po 2.5 dl) vytřeme olejem, knedlíkovou směs rozdělíme na 4 díly a každý hrnek naplníme těstem. Do většího hrnce se síťkou postavíme hrnky s těstem. Opatrně k nim nalijeme horkou vodu tak, že hrnky budou ponořené do 2/3. Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíky vaříme 20 minut. Poté hrnky s knedlíky vyjmeme z vody, opatrně kolem obvodu hrnků projedeme nožem, knedlíky vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.