Knedlíky zelné II
35 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusŽemle tuková
- 2litryVoda pitná
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostky nakrájenou žemli. Zelí řádně vymačkáme, jemně nasekáme a přidáme k žemlím.
- 2Vejce ušleháme s 1/2 šálkem smetany, přidáme mouku, zelí se žemlemi a zaděláme těsto jako na houskové knedlíky.
- 3Vytvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je zhruba 15 - 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.