Knedlíky zelné II

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůZelí kysané
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1špetkaSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 500gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1kusŽemle tuková
    • 2litryVoda pitná
    • 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostky nakrájenou žemli. Zelí řádně vymačkáme, jemně nasekáme a přidáme k žemlím.
  • 2
    Vejce ušleháme s 1/2 šálkem smetany, přidáme mouku, zelí se žemlemi a zaděláme těsto jako na houskové knedlíky.
  • 3
    Vytvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je zhruba 15 - 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.