Knedlíky žemlové (vídeňské)
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1šálekMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 10kusůŽemle tmavá
- 2litryVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.
- 2Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.
- 3Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.