Knedlíky žemlové (vídeňské)

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.
  • 2
    Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.
  • 3
    Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.