Koblihové těsto

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1610 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
134 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s teplám mlékem, cukrem, solí, droždím a vejci.
  • 2
    Velice pečlivě prohněteme a vmícháme máslo.
  • 3
    Hotové těsto necháme odležet přes noc v chladu.
  • 4
    Z těsta vyválíme váleček o průměru cca 5cm, odkjajujeme špalíčky, z kterých vytvarujeme kroužky. Poprášíme je moukou a necháme 120 minut kynout.
  • 5
    Olej rozehřejeme v hrnci a koblihy na něm osmažíme.
  • 6
    Podáváme posypané moučkovým cukrem či naplněné marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.