Koblihové těsto
160 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 3gramySůl
- 20gramůDroždí
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1610 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
134 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s teplám mlékem, cukrem, solí, droždím a vejci.
- 2Velice pečlivě prohněteme a vmícháme máslo.
- 3Hotové těsto necháme odležet přes noc v chladu.
- 4Z těsta vyválíme váleček o průměru cca 5cm, odkjajujeme špalíčky, z kterých vytvarujeme kroužky. Poprášíme je moukou a necháme 120 minut kynout.
- 5Olej rozehřejeme v hrnci a koblihy na něm osmažíme.
- 6Podáváme posypané moučkovým cukrem či naplněné marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.