Koblihy pečené

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
538 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přisypeme sušené droždí, přidáme špetku soli a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vejce, cukr, sůl, přilijeme kvásek, vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout.
  • 3
    Těsto rozválíme na silnější plát, rozřežeme na kostičky, do každé kostičky doprostřed vložíme lžičku marmelády, okraje těsta spolu spojíme. V ruce uválíme do kuličky.
  • 4
    Plech vysteleme papírem na pečení, vyskládáme na něj koblížky, potřeme olejem a dáme zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.
  • 5
    Hotové koblížky servírujeme teplé i studené a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.