Koblihy rychlé

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.
  • 2
    Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  • 3
    Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.