Koblihy rychlé
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceRum
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceHrozinky
- 2lžíceTuk rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 0,2decilitrMléko polotučné
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.
- 2Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- 3Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.