Koblihy s rozinkami
40 min.
Ingredience
- 120gramůHrozinky
- 2lžíceRum
- 20gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 180mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
87 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyté rozinky polijeme rumem a necháme chvíli stát.
- 2Do hrnku nalijeme vlažné mléko(80 ml), přidáme cukr, rozdrobené droždí, lžíci mouky a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, žloutky rozšlehané ve 100 ml mléka a vzešlý kvásek. Vypracujeme řidší, vláčné těsto, zapracujeme do něj rozinky a necháme na teplém místě kynout.
- 4Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky a smažíme je v dostatečném množství oleje na pánvi.
- 5Usmažené koblihy klademe na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
- 6Podáváme pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.