Koblihy s rozinkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
87 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté rozinky polijeme rumem a necháme chvíli stát.
  • 2
    Do hrnku nalijeme vlažné mléko(80 ml), přidáme cukr, rozdrobené droždí, lžíci mouky a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, žloutky rozšlehané ve 100 ml mléka a vzešlý kvásek. Vypracujeme řidší, vláčné těsto, zapracujeme do něj rozinky a necháme na teplém místě kynout.
  • 4
    Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky a smažíme je v dostatečném množství oleje na pánvi.
  • 5
    Usmažené koblihy klademe na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
  • 6
    Podáváme pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.