Koblihy se sýrem a cibulí
25 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 180mililitrůVoda pitná
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Čedar
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř cayenský
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
150 mg
Cukr
377 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme vodu a máslo, postupně přivedeme k varu. Vhodíme naráz všechnu mouku a odstavíme. Těsto intenzivně hněteme velkou vařečkou, až se přestane lepit na stěny. Postupně přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr, cibuli nadrobno, koření a dobře prohněteme.
- 2V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje, aby koblihy plavaly. Lžící vykrajujeme porce těsta a opatrně vkládáme do horkého oleje a smažíme 3-4 minuty dozlatova. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.