Koblihy z brambor
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 3dekagramyCukr krupice
- 1lžíceRum
- 13dekagramůBrambory vařené
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2dekagramyDroždí
- 30dekagramůMouka polohrubá
- 1dekagramCukr vanilka
- 6dekagramůMarmeláda jahodová
- 0,13litrMléko polotučné
- 2dekagramyMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse si umícháme máslo s cukrem, žloutkem, vejcem, rumem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vařené prolisované brambory a vykynutý kvásek. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple vykynout.
- 2Těsto rozválíme tak, aby bylo asi na prst silné a formičkou si těsně vedle sebe označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme hustou zavařeninu. Druhou polovinu vykrojíme, spojíme s první a dobře prsty uhladíme a koblihy smažíme v převařeném másle dočervena. Osušené koblihy pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.