Koblihy z brambor

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si umícháme máslo s cukrem, žloutkem, vejcem, rumem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vařené prolisované brambory a vykynutý kvásek. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple vykynout.
  • 2
    Těsto rozválíme tak, aby bylo asi na prst silné a formičkou si těsně vedle sebe označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme hustou zavařeninu. Druhou polovinu vykrojíme, spojíme s první a dobře prsty uhladíme a koblihy smažíme v převařeném másle dočervena. Osušené koblihy pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.