Koblihy z majolky

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 100gramůMajonéza
    • 2lžíceRum
    • 1špetkaSůl
    • 50gramůDroždí
    • 2kusyCukr kostkový
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
104 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šálek vlažného mléka rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Zbylé mléko smícháme s moukou, žloutky, majonézou, rumem a špetkou soli. Přidáme kvásek, vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
  • 3
    Z těsta vykrajujeme lžící koblihy a smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
  • 4
    Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.