Koblihy z majolky
30 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMajonéza
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 50gramůDroždí
- 2kusyCukr kostkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
104 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šálek vlažného mléka rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
- 2Zbylé mléko smícháme s moukou, žloutky, majonézou, rumem a špetkou soli. Přidáme kvásek, vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
- 3Z těsta vykrajujeme lžící koblihy a smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.