Koblihy z pivního těsta
78 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 15gramůDroždí
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
63 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout.
- 3Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.