Koblihy z pivního těsta

78 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
63 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout.
  • 3
    Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.