Koblížkové krucánky
50 min.
Ingredience
- 1špetkaCitronová kůra
- 40gramůCukr krupice
- 4lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 40gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2hrnkyTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1748 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
154 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo s cukrem a žloutky.
- 2Z droždí, mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který po vzejití vmícháme s ostatní moukou, zbytkem cukru, rumu, solí a citronovou kůrou do utřeného másla. Zpracujeme těsto, které necháme kynout.
- 3Poté rozválíme těsto na placku, nakrájíme na pruhy 1cm široké, utvoříme váleček, který uprostřed přeložíme a konce zakroutíme. Smažíme ve velké vrstvě tuku na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.