Koblížky

98 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na obalení
    • 1baleníCukr vanilka
    • 80gramůCukr moučkový
  • Na smažení
    • 400mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1121 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
69 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, přidáme několik lžic vlahého mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, promícháme přidáme vzešlý kvásek, zbylé suroviny, mléka tolik, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. Během kynutí těsto promícháme.
  • 3
    Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a necháme ještě chvilku kynout. Poté koblížky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku na mírnějším plameni dozlatova.
  • 4
    Koblížky ze strany napíchneme a plníme podle vlastní chuti (džem, pudink, neugeta atd.). Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.