Koblížky
98 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 130gramůMáslo čerstvé
- 42gramůDroždí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na obalení
- 1baleníCukr vanilka
- 80gramůCukr moučkový
- Na smažení
- 400mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1121 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
69 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, přidáme několik lžic vlahého mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy prosejeme mouku, promícháme přidáme vzešlý kvásek, zbylé suroviny, mléka tolik, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. Během kynutí těsto promícháme.
- 3Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a necháme ještě chvilku kynout. Poté koblížky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku na mírnějším plameni dozlatova.
- 4Koblížky ze strany napíchneme a plníme podle vlastní chuti (džem, pudink, neugeta atd.). Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.