Koblížky na špejli
40 min.
Ingredience
- Na formu
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 4kusyCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 5lžicOlej rostlinný
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na zobení
- 100gramůČokoláda mléčná
- 4lžícečokoládové zdobení
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
988 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.
- 3Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
- 4Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 5Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.