Koblížky na špejli

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na formu
  • Na těsto
    • 3kusyVejce slepičí
    • 130gramůCukr krupice
    • 4kusyCukr vanilka
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 5lžicOlej rostlinný
    • 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na zobení
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 4lžícečokoládové zdobení
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
988 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
  • 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
  • 4
    Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 5
    Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.