Koblížky s rumem pro celiatiky
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka bezlepková
- 2gramyXantanová guma
- 2lžíceCukr krystal
- 2gramySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- 4lžíceCukr moučkový
- 5lžicOlej stolní
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
519 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzkypět na teplém místě. Žloutky vymícháme s máslem do pěny, kterou ochutíme 2 lžícemi rumu. Smícháním kvásku, mouky a soli s xantanovou gumou získáme těsto, ze kterého vytvarujeme na pomoučeném vále kuličky s důlkem uprostřed. Tyto těstové kuličky necháme na teplém místě vykynout a po vykynutí je osmažíme na oleji z obou stran.
- 2Hotové koblížky hned po usmažení pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.