Koblížky se sýrovou náplní
27 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
615 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme mléko, rozmícháme v něm mouku, přidáme máslo a přivedeme k varu. Stále mícháme, aby se těsto nepřipalovalo. Když těsto zhoustne a přestane se lepit, kastrůlek odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Do vychladlého těsta přidáme vejce a důkladně promícháme. Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, které rozmáčkneme v dlani na placku a doprostřed naneseme sýrovou náplň.
- 3Náplň připravíme tak, že smícháme nastrouhaný ementál s mletou paprikou, pepřem, a špetkou muškátu. Okraje těsta přes sebe přehneme a uválíme v dlani větší koblížku.
- 4V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a koblížky na něm usmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.