Koblížky z bramborového těsta

40 min.

Ingredience

    • 250gramůBrambory vařené
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 30gramůDroždí
    • 100gramůMléko polotučné
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůPovidla švestková
    • 40gramůCukr moučkový
    • 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Vařené brambory rozmačkáme na kaši, vložíme je do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přilijeme kvásek a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli vykynout.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme koblížky, které vkládáme do rozpáleného sádla a smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 3
    Usmažené koblížky rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a ozdobíme povidly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.