Koblížky z bramborového těsta
40 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůDroždí
- 100gramůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 200gramůPovidla švestková
- 40gramůCukr moučkový
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Vařené brambory rozmačkáme na kaši, vložíme je do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přilijeme kvásek a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli vykynout.
- 2Z těsta vytvarujeme koblížky, které vkládáme do rozpáleného sádla a smažíme po obou stranách dozlatova.
- 3Usmažené koblížky rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a ozdobíme povidly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.