Kohoutí hřebínky na víně

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.
  • 3
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
barush.dufi@seznam.cz
pá 29. 5. 2015
Kohoutí hřebínky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dají koupit kohoutí hřebínky. Děkuji za radu.