Kohoutí hřebínky na víně
50 min.
Ingredience
- 400gramůKohoutí hřebínky
- 200gramůKohoutí varlata
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůRýže dušená
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
barush.dufi@seznam.cz
pá 29. 5. 2015
Kohoutí hřebínky
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kde se dají koupit kohoutí hřebínky. Děkuji za radu.