Kokosová zmrzlina
55 min.
Ingredience
- 160gramůCukr moučkový
- 410mililitrůMléko kokosové
- 250mililitrůKokosová smetana
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Cukr
16 g
Vápník
29 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve nalijeme do kastrolu kokosové mléko a kokosovou smetanu a na mírném ohni přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme a přiklopíme pokličkou a udržujeme teplé nad hrncem s vařící vodou.
- 2Do větší misky, která je žáruvzdorná, rozklepneme vejce, přidáme ještě 2 žloutky, cukr a špetku soli. Šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty, až směs zpění a zhoustne.
- 3Směs vajec a cukru dále šleháme a přiléváme do ní pomalu teplou kokosovou tekutinu, která by měla přidáním tekutiny zhoustnout. Šleháme asi 8-10 minut. Výsledkem by měla být hustší hmota, která se bude přichytávat zespodu na lžíci. Pozor! Nesmí se vařit, aby se nesrazila. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout. Během chladnutí občas zamícháme. Přelijeme do nádoby na mražení nebo do stroje na zmrzlinu. Pokud používáme nádobu na mražení, tak ji asi dvakrát vytáhneme z mrazáku a hmotu našleháme elektrickým šlehačem. Účel je, aby byla směs nakonec nadýchaná. Nakonec nádobu přiklopíme a necháme směs důkladně zamrazit.
- 4Před servírováním necháme zmrzlinu 10-15 minut stát mimo mrazničku, aby byla zmrzlina měkčí a dala se nabírat a tvarovat. Rozdělujeme zmrzlinářskou naběračkou a ochutíme plátky čerstvého kokosového ořechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.