Kokosové kari s krevetami a kmínovou rýží

30 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Opečeme ji spolu se zázvorem, chilli papričkou na oleji – asi 5 minut. Poté přidáme všechno koření (až na kmín, ten bude na kmínovou rýži), kari listy a bramboru. Povaříme minutu.
  • 3
    Cherry rajčata přepůlíme. Spolu s kokosovým mlékem je přidáme do směsi. Vaříme 10 minut.
  • 4
    Poté přidáme špenát a krevety a minutu povaříme.
  • 5
    Mezitím si připravíme rýži – kmín restujeme nasucho asi 30 sekund. Poté přidáme rýži a 400 ml vody a vaříme 10 minut doměkka.
  • 6
    Rýži podáváme s kari.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.