Kokosové kari s krevetami a kmínovou rýží
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 10kusůKari listy
- 1kusBrambory rané
- 400mililitrůMléko kokosové
- 8kusůRajčata Cherry
- 20gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaKmín celý
- 175gramůRýže Basmati
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Opečeme ji spolu se zázvorem, chilli papričkou na oleji – asi 5 minut. Poté přidáme všechno koření (až na kmín, ten bude na kmínovou rýži), kari listy a bramboru. Povaříme minutu.
- 3Cherry rajčata přepůlíme. Spolu s kokosovým mlékem je přidáme do směsi. Vaříme 10 minut.
- 4Poté přidáme špenát a krevety a minutu povaříme.
- 5Mezitím si připravíme rýži – kmín restujeme nasucho asi 30 sekund. Poté přidáme rýži a 400 ml vody a vaříme 10 minut doměkka.
- 6Rýži podáváme s kari.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.