Kokosové muffiny se šunkou a sýrem
50 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- Těsto
- 200gramůMouka žitná celozrnná
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 2špetkyJedlá soda
- 3špetkyPepř bílý
- 2lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůŠunka dušená
- 50gramůKokos
- 150gramůTvaroh jemný
- 4lžíceSmetana
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMateřídouška
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Do větší mísy prosejeme celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva, 2 špetkami jedlé sody a čerstvě pomletý bílý pepř. Tvrdý sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na kostičky. Do mouky přimícháme strouhaný sýr a kokos.
- 3Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s tvarohem, smetanou a vejcem. Během postupného zašlehávání přidáme máslovou směs. Omyjeme čerstvou petrželovou nať a mateřídoušku, vodu z bylinek setřepeme, petrželku drobně pokrájíme a drobné lístky mateřídoušky otrháme. Bylinky přimícháme do těsta.
- 4Formičky naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků a podáváme teplé i vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.