Kokosové perníčky
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na potření
- Těsto
- 100gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceRum
- 1,5lžičkySoda jedlá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku smícháme s kořením, moučkovým cukrem a jedlou sodou. Přidáme změklé máslo, vejce, rum a tekutý med. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejméně 2 hodiny odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme různé menší tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova.
- 3Vychladlé perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.