Kokosové vánoční hvězdičky
65 min.
Ingredience
- Na kokosové těsto
- 200gramůMléko odtučněné sušené
- 300gramůCukr moučkový
- 100gramůKokos strouhaný
- 20gramůCukr vanilka
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 3lžíceMed včelí
- 80mililitrůVoda pitná
- Na naplnění
- 200gramůDžem meruňkový
- 200gramůPoleva čokoládová
- Na těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůCukr moučkový
- 200gramůTvaroh tučný
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
274 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mouku s cukrem prosejeme do misky, přidáme tvaroh a při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalené do potravinářské fólie necháme v lednici 30 minut odpočinout. Vál posypeme moukou, vložíme těsto, rozválíme na velký plát o síle 3 - 4 mm. Vykrajovací formičkou tvoříme hvězdičky. Naskládáme je na suchý plech vedle sebe, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupňové teplotě. Hned po upečení hvězdičky z plechu přeskládáme na kovovou mříž, kde je necháme úplně vychladnout.
- 2Na vál prosejeme cukr, sušené mléko, přisypeme kokos, vanilkový cukr, olej, med a podle potřeby vodu. Rukou vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na moučkovým cukrem vysypaném válu na velký plát, vysoký cca 5 cm. Z rozváleného těsta vykrajujeme stejné hvězdičky, jaké už máme upečené. Kokosové hvězdičky nepečeme, ale necháme je 60 - 90 minut schnout rozložené na vále.
- 3Upečené hvězdičky potřeme džemem, kokosové hvězdičky potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dokud je čokoládová poleva ještě teplá, hvězdičky spojíme k sobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.