Kokosovo-mandlový koláč s borůvkami
75 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- Těsto
- 5lžicMandle
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 3lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžičkaTresť vanilková
- 5lžicKokosová moučka
- Zálivka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMed včelí
- 250mililitrůJablečné pyré s jahodami
- 120gramůBorůvky
- 30gramůBrusinky sušené
- 125mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V mixéru si najemno rozmixujeme pokrájené loupané mandle. Dáme je do mísy, přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos, tekutý med, skořici, 2 žloutky, vanilkový extrakt, mléko a směs dobře promícháme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme rozehřátým máslem a těsto nalejeme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Kokosový korpus pečeme přibližně 25 minut dozlatova.
- 2Mezitím si připravíme směs, kterou polejeme upečený korpus: v míse si rozšleháme vejce s jogurtem, tekutým medem a jablečným pyré. Přidáme omyté borůvky, sušené brusinky a vše promícháme.
- 3Upečený kokosový korpus vyjmeme z trouby, po chvíli ho nakrájíme ve formě na porce (trojúhelníky), přelejeme zálivkou s borůvkami, povrch formy překryjeme pečícím papírem a dopečeme ho při 195°C přibližně 20-30 minut. Koláč podáváme teplý i vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.