Kokosovo-mandlový koláč s borůvkami

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru si najemno rozmixujeme pokrájené loupané mandle. Dáme je do mísy, přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos, tekutý med, skořici, 2 žloutky, vanilkový extrakt, mléko a směs dobře promícháme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme rozehřátým máslem a těsto nalejeme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Kokosový korpus pečeme přibližně 25 minut dozlatova.
  • 2
    Mezitím si připravíme směs, kterou polejeme upečený korpus: v míse si rozšleháme vejce s jogurtem, tekutým medem a jablečným pyré. Přidáme omyté borůvky, sušené brusinky a vše promícháme.
  • 3
    Upečený kokosový korpus vyjmeme z trouby, po chvíli ho nakrájíme ve formě na porce (trojúhelníky), přelejeme zálivkou s borůvkami, povrch formy překryjeme pečícím papírem a dopečeme ho při 195°C přibližně 20-30 minut. Koláč podáváme teplý i vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.