Kokosový koláč s tofu a ovocem
100 min.
Ingredience
- 250gramůMouka špaldová
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůKokos sušený
- 150mililitrůMléko sójové
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100mililitrůVoda pitná
- 60gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 50gramůSolamyl
- 150gramůRybíz červený
- 350gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžičkyMed včelí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové mléko, přilijeme olej a zakápneme citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a necháme 40 minut odležet.
- 2Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu a 2 lžíce medu. Přisypeme sušené mléko a Solamyl. Zakápneme citónovou šťávou a důkladně rozmixujeme.
- 3Plech vyložíme papírem na pečení a předehřejeme troubu.
- 4Na pomoučeném vále rozválíme odpočaté těsto do velikosti plechu. Dáme na plech, z mixéru na těsto vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Posypeme omytým rybízem a pečeme při mírných teplotách 50 minut.
- 5Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.