Kokosový krém

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme cukr, vodu, skořici a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Přidáme kokos a vaříme ještě 5 minut, občas promícháme. Když směs trochu zhoustne, přilijeme mléko, odstraníme skořici a sejmeme z ohně.
  • 2
    Vejce ušleháme do pěny, postupně zašleháváme kokosovou směs, pak přendáme do čistého hrnce. Vaříme na mírném plameni za stálého míchání, až ze směsi vznikne hustý krém. Necháme vychladnout a uložíme do chladu.
  • 3
    Těsně před podáváním ušleháme smetanu. Krém rozdělíme do misek, ozdobíme šlehačkou, sekanými mandlemi, pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.