Kokosový krém
25 min.
Ingredience
- 225gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 175gramůKokos sušený
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 1kusPomerančová kůra
- 50gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme cukr, vodu, skořici a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Přidáme kokos a vaříme ještě 5 minut, občas promícháme. Když směs trochu zhoustne, přilijeme mléko, odstraníme skořici a sejmeme z ohně.
- 2Vejce ušleháme do pěny, postupně zašleháváme kokosovou směs, pak přendáme do čistého hrnce. Vaříme na mírném plameni za stálého míchání, až ze směsi vznikne hustý krém. Necháme vychladnout a uložíme do chladu.
- 3Těsně před podáváním ušleháme smetanu. Krém rozdělíme do misek, ozdobíme šlehačkou, sekanými mandlemi, pomerančovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.