Kokosový moučník z domácí pekárny
75 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMouka špaldová celozrnná
- 100gramůKokos strouhaný
- 50gramůMandle
- 35gramůRozinky tmavé
- 50gramůPoleva čokoládová
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat.
- 2V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle.
- 3Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.