Kokosový moučník z domácí pekárny

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat.
  • 2
    V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle.
  • 3
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme.
  • 4
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.