Kokosový trhanec s broskvovým kompotem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s mlékem umícháme do hladké kaše. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s ricottou přimícháme do směsi mouky a kokosu a těsto necháme 10 minut uležet. Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem a solí do tuhého sněhu, který přimícháme do těsta.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla. Nalijeme na ni těsto a necháme 3 minuty opékat dozlatova, potom placku obrátíme a opékáme ještě asi 2 minuty z druhé strany. Snížíme teplotu na sporáku, trhanec roztrháme vidličkami a přidáme 1 lžíci másla. Pocukrujeme a kousky ještě chvilku opékáme. Před servírováním ještě pocukrujeme. Podáváme s broskvovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.