Kokosový trhanec s broskvovým kompotem
30 min.
Ingredience
- 5lžicMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůRicotta
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCukr moučkový
- 400gramůKompot broskvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku s mlékem umícháme do hladké kaše. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s ricottou přimícháme do směsi mouky a kokosu a těsto necháme 10 minut uležet. Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem a solí do tuhého sněhu, který přimícháme do těsta.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla. Nalijeme na ni těsto a necháme 3 minuty opékat dozlatova, potom placku obrátíme a opékáme ještě asi 2 minuty z druhé strany. Snížíme teplotu na sporáku, trhanec roztrháme vidličkami a přidáme 1 lžíci másla. Pocukrujeme a kousky ještě chvilku opékáme. Před servírováním ještě pocukrujeme. Podáváme s broskvovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.