Koktejl z mušlí
35 min.
Ingredience
- 200gramůMajonéza
- 200mililitrůVíno bílé
- 3lžíceVodka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusPomeranče
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůMušle slávky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
527 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout.
- 2Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml bílého suchého vína, osolíme, zakryjeme a 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, necháme zchladnout.
- 3Studené maso z uvařených mušlí posekáme nadrobno, přidáme majonézu, vychladlé svařené víno, osolíme, opepříme, zalijeme vodkou a citrónovou šťávou, vmícháme ušlehanou smetanu a upravíme do širokých pohárů nebo misek. Dáme dobře vychladit.
- 4Podáváme ozdobené plátkem oloupaného pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.