Koktejl z mušlí

35 min.
Evropa

Ingredience

      • 200gramůMajonéza
      • 200mililitrůVíno bílé
      • 3lžíceVodka
      • 1lžičkaSůl
      • 0,5lžičkaPepř bílý
      • 4lžíceCitronová šťáva
      • 0,5kusPomeranče
      • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 250gramůMušle slávky
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    436 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    39 g
    Sacharidy
    6 g
    Vláknina
    527 mg
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout.
    • 2
      Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml bílého suchého vína, osolíme, zakryjeme a 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, necháme zchladnout.
    • 3
      Studené maso z uvařených mušlí posekáme nadrobno, přidáme majonézu, vychladlé svařené víno, osolíme, opepříme, zalijeme vodkou a citrónovou šťávou, vmícháme ušlehanou smetanu a upravíme do širokých pohárů nebo misek. Dáme dobře vychladit.
    • 4
      Podáváme ozdobené plátkem oloupaného pomeranče.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.