Koktejlová jablíčka v karamelu
26 min.
Ingredience
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice celá
- 0,3kusBadyán
- 1kusCitrony
- 2lžíceCukr třtinový
- 16kusůKoktejlová jablíčka nakládaná
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.