Koktejlová jablíčka v karamelu

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.