Koláč citrónový
55 min.

Ingredience
- Na krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1šálekCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceVoda pitná
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Kypřící prášek vsypeme do mouky, přilijeme rozehřáté máslo, vodu a osolíme. Těsto rychle spojíme, vytvarujeme do skleněné, vymaštěné zapékací mísy tak, aby okraj byl vysoký. Dno propícháme, aby se při pečení těsto nezvedalo a upečeme v předehřáté troubě do zlatova.
- 2Příprava krému: v kastrolu smícháme všechny přísady a zastálého šlehání necháme zhoustnout. Tímto vychladlým krémem naplníme hotový koláč, na okraj a do středu navršíme oslazený sníh z bílků. Koláč dáme do mírně teplé trouby a jakmile bude sníh zlatě hnědý, vyndáme jej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.