Koláč Clafoutis

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
226 g
Vláknina
1 g
Cukr
199 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku zpracujeme vidličkou s cukrem, solí a kousky másla. Vmícháme rozšlehané vejce a vytvoříme vláčné těsto. Zabalíme ho a dáme na hodinu do lednice.
  • 2
    Z vychlazeného těsta vyválíme plát větší o 2,5 cm než je forma o průměru 30 cm. Těsto přendáme do formy a propícháme ho vidličkou. Necháme 15 minut v lednici. Korpus zakryjeme alobalem, zasypeme vrstvou suchých fazolí a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut. Po této době alobal i fazole vyjmeme a pečeme ještě 3-4 minuty.
  • 3
    Šlehačem zpracujeme vejce, cukr, mléko, smetanu a vanilkovou tresť. Vše ušleháme na hladký krém.
  • 4
    Do teplého korpusu dáme borůvky a zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 35 minut, až náplň ztuhne. Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.