Koláč Clafoutis
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůCukr krupice
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceTresť vanilková
- 450mililitrůMléko polotučné
- 175gramůBorůvky
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200lžičekCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,75lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
226 g
Vláknina
1 g
Cukr
199 g
Postup přípravy
- 1Mouku zpracujeme vidličkou s cukrem, solí a kousky másla. Vmícháme rozšlehané vejce a vytvoříme vláčné těsto. Zabalíme ho a dáme na hodinu do lednice.
- 2Z vychlazeného těsta vyválíme plát větší o 2,5 cm než je forma o průměru 30 cm. Těsto přendáme do formy a propícháme ho vidličkou. Necháme 15 minut v lednici. Korpus zakryjeme alobalem, zasypeme vrstvou suchých fazolí a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut. Po této době alobal i fazole vyjmeme a pečeme ještě 3-4 minuty.
- 3Šlehačem zpracujeme vejce, cukr, mléko, smetanu a vanilkovou tresť. Vše ušleháme na hladký krém.
- 4Do teplého korpusu dáme borůvky a zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 35 minut, až náplň ztuhne. Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Povrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.