Koláč čtyř náplní
135 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr vanilka
- 25gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr krupice
- 50mililitrůMléko plnotučné
- Na makovou náplň
- 100gramůMák mletý
- 50gramůCukr moučkový
- 50mililitrůMléko plnotučné
- Na ořechovou náplň
- 70gramůOřechy vlašské
- 50gramůCukr moučkový
- 50mililitrůMléko plnotučné
- Na posypání
- 60gramůHrozinky
- 70gramůOřechy vlašské
- Na povidlovou nádivku
- 100gramůPovidla švestková
- 1lžíceRum
- 2špetkySkořice mletá
- Na tvarohovou náplň
- 200gramůTvaroh měkký
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
98 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Droždí umícháme se dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít.
- 2Zbylou mouku prosejeme na vál se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které v míse pod utěrkou necháme vykynout.
- 3V mezičase připravíme náplně. Na ořechovou náplň smícháme umleté ořechy s cukrem a mlékem do hladké hmoty.
- 4Makovou náplň připravíme umícháním mletého máku s mlékem a cukrem.
- 5Na tvarohovou nádivku utřeme žloutek s vanilkovými cukry a měkkým tvarohem. Povidlovou nádivku připravíme smícháním povidel s rumem a skořicí.
- 6Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na placku cukrářským sáčkem s rovnou trubičkou do kruhu postupně nastříkáme všechny náplně. Koláč ozdobíme nasekanými ořechy a hrozinkami. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.