Koláč dvou barev
156 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyŽelatina
- 2lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 85gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceRum
- 170gramůSušenky zázvorové
- 70gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Na vále rozválíme zázvorové sušenky válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba šest minut.
- 3Želatinu rozpustíme ve vodě. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky našleháme v míse. Ve větším rendlíku smícháme sůl, maizenu, polovinu cukru a postupně vmícháme mléko. Za stálého míchání převaříme a necháme mírně zchladnout. Poté zašleháme žloutky a opět povaříme. Asi 225 g horkého krému oddělíme a smícháme s 55 g ustrouhané čokolády, až se zcela rozpustí, vmícháme lžíci rumu a směs vlijeme na upečené sušenkové těsto.
- 4Do zbylého krému všleháme želatinu, až se rozpustí. Poté přimícháme druhou lžíci rumu. Necháme ztuhnout nejlépe ve studené vodě. Mezitím ušleháme bílky s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu. Do něj zabalíme vychladlý krém, nalijeme na čokoládovou směs a necháme dvě hodiny v chladničce ztuhnout. Hotový koláč zdobíme čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.