Koláč hruškový
60 min.
Ingredience
- 5lžicVoda pitná
- 250gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůHrušky
- 2hrnkyMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do formy, na stěnách uděláme okraj. Na těsto vkládáme plátky oloupaných hrušek.
- 2V hrnci smícháme cukr, mléko a vejce. Zahřejeme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí, ale nevaříme.
- 3Poté nalijeme na těsto s hruškami a koláč pečeme 40 minut ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.