Koláč s borůvkami a drobenkou
60 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk Hera jedlý
- 0,5litrBorůvky
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůDroždí
- 3lžíceCukr krystal
- 2lžičkySůl
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jedno vajíčko rozšleháme v misce.
- 2V míse z teplého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě odpočinout. Pak přisypeme všechnu mouku mimo dvou lžic, sůl, tuk a zbylá vejce a vařečkou vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme v teple vykynout.
- 3Na drobenku smícháme v míse 2 lžíce polohrubé mouky, moučkový cukr a máslo.
- 4Plech si vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na pečicí papír. U těsta vytvarujeme vyšší okraje, posypeme ho borůvkami, pocukrujeme, posypeme drobenkou a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 5Koláč pečeme 20 až 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.