Koláč s borůvkami a drobenkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jedno vajíčko rozšleháme v misce.
  • 2
    V míse z teplého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě odpočinout. Pak přisypeme všechnu mouku mimo dvou lžic, sůl, tuk a zbylá vejce a vařečkou vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme v teple vykynout.
  • 3
    Na drobenku smícháme v míse 2 lžíce polohrubé mouky, moučkový cukr a máslo.
  • 4
    Plech si vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na pečicí papír. U těsta vytvarujeme vyšší okraje, posypeme ho borůvkami, pocukrujeme, posypeme drobenkou a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 5
    Koláč pečeme 20 až 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.