Koláč s čerstvými třešněmi
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 450gramůTřešně
- 60lžicCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
1 g
Cukr
118 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.
- 2Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout.
- 3Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce.
- 5Podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.