Koláč s čerstvými třešněmi

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
1 g
Cukr
118 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.
  • 2
    Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout.
  • 3
    Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce.
  • 5
    Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.