Koláč s citronem a skořicí
65 min.
Ingredience
- 450gramůJablka
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůMargarín
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceCitronová kůra
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Společně se 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžíci vody vaříme na mírném plameni 3-4 minuty. Jakmile začnou jablka měknout přidáme mletou skořici, zamícháme a nalijeme do zapékací misky (23x15 cm).
- 2Utřeme světlý krém ze zbylého cukru a změklého margarínu, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, rozšlehaná středně velká vejce a mouku s práškem do pečiva a krém ušleháme dohladka. Poté rozetřeme na uvařená jablka, povrch uhladíme a pečeme 25-30 minut v troubě na 180°C. Upečený koláč má zlatavý povrch, na dotyk bude pevný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.