Koláč s citronovou kůrou
90 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCitrony
- 220gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si misku, do které vložíme mouku, 80 g cukr, jedno vejce a na kousky pokrájených 150 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na půl hodiny chladit.
- 2Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 3Vymažeme máslem kulatou formu o průměru 26 centimetrů, vyválíme z těsta kulatý plát, ten rozložíme do formy.
- 4Na těsto položíme pečicí papír, zatížíme ho sušeným hrachem, vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
- 5V misce utřeme zbylý cukr, vejce, máslo, přidáme šťávu a nastrouhanou kůru ze dvou chemicky neošetřených citronů. Promícháme, vzniklou směs vlijeme na upečený koláč, z něhož jsme odstranili sušený hrách a pečicí papír.
- 6Vložíme do trouby a pečeme při 120 °C celkem 45 minut.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.