Koláč s čokoládovou pěnou
33 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůČokoláda hořká
- 500gramůTvaroh jemný
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 400gramůMléko zahuštěné slazené
- 175gramůSušenky Club - máslové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Máslové sušenky dáme do sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobky. V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm smícháme drobky sušenky s máslem a upěchujeme na dno a stěny formy.
- 2Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8 minut, potom necháme koláč ve formě vychladnout.
- 3Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh vyšleháme se salkem, přidáme čokoládu a šleháme až je směs hladká. Směs nalijeme na korpus koláče a dáme do lednice. Nejlépe přes noc.
- 4Koláč ozdobíme svitky kandované pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.