Koláč s čokoládovým krémem
75 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná celozrnná
- 60gramůKakao - prášek
- 200gramůOřechy vlašské
- 140gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 660mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme vlažné mléko, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout.
- 2Poté do těsta vmícháme máslo, 40g cukru, vejce, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Plech vyložíme papírem na pečení, z těsta na něm vyválíme plát a pečeme asi 30minut.
- 5Mezitím si připravíme krém. 500ml mléka smícháme s vanilkovým aroma a kakaem a přivedeme k varu. Zbývající žloutky ušleháme se zbylým cukrem, přidáme hladkou mouku a vmícháme do teplého mléka. Asi 5minut ještě zahříváme při nízké teplotě.
- 6Krém necháme vychladnout, poté jim potřeme upečený koláč a posypeme jej oříškovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.