Koláč s čokoládovým krémem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme vlažné mléko, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout.
  • 2
    Poté do těsta vmícháme máslo, 40g cukru, vejce, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    Plech vyložíme papírem na pečení, z těsta na něm vyválíme plát a pečeme asi 30minut.
  • 5
    Mezitím si připravíme krém. 500ml mléka smícháme s vanilkovým aroma a kakaem a přivedeme k varu. Zbývající žloutky ušleháme se zbylým cukrem, přidáme hladkou mouku a vmícháme do teplého mléka. Asi 5minut ještě zahříváme při nízké teplotě.
  • 6
    Krém necháme vychladnout, poté jim potřeme upečený koláč a posypeme jej oříškovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.